Ficus Ovata: Informații generale

Ficus ovata, cunoscut și sub numele de smochin cu frunze ovale sau pur și simplu Ficus, este o specie de smochin originară din unele zone din Asia și Australia. Este un copac mare care poate atinge înălțimi de până la 60 de metri și are o arie de distribuție largă. Ficus ovata este o sursă importantă de hrană pentru multe animale și este, de asemenea, cultivat pentru fructele și lemnul său. În acest articol, vom oferi o prezentare generală a Ficus ovata, inclusiv referințele sale botanice, aria de răspândire, habitatul, detalii de cultivare, utilizări comestibile și multe altele!

Particularități ale plantei

Origini: Este o plantă de origine: Ficus ovata este originar din Mexic, America Centrală și Caraibe (adică Costa Rica, Cuba, Republica Dominicană, Guatemala, Haiti, Honduras, Jamaica).

Tulpina: Arborele are un trunchi scurt, cu scoarță netedă, de culoare gri, marcată cu lenticeli orizontale (adică zone cornoase în relief). Ramurile sunt groase și răspândite, crescând adesea pe orizontală înainte de a cădea în jos.

Referințe botanice: Ficus ovata aparține familiei Moraceae (sau Mulberry).

Areal de răspândire: Ficus ovata se găsește în Mexic, în America Centrală și în Caraibe. În Mexic, se găsește în statele Chiapas, Guerrero, Oaxaca, Veracruz și Puebla.

Înălțime: Ficus ovata poate ajunge la o înălțime de 30-60 de picioare (sau ~15 metri).

Frunze: Frunzele Ficus ovata sunt simple, alterne și de formă alungită. Sunt de culoare verde închis, cu o suprafață lucioasă. Marginile frunzelor sunt întregi (adică nu au dinți).

Flori: Florile de Ficus ovata sunt mici, albe și sunt grupate în ciorchini axilari (adică cresc în axilele frunzelor).

Fructe: Fructul Ficus ovata este o drupă mică, cărnoasă, de culoare verde când este imatură și devine galbenă sau portocalie când este coaptă.

Întrebuințări comestibile: Fructele Ficus ovata sunt comestibile și pot fi consumate proaspete sau transformate în gemuri și jeleuri. Frunzele pot fi, de asemenea, gătite și folosite ca verdețuri.

Detalii de cultivare: Ficus ovata preferă soarele deplin până la umbra parțială și un sol bine drenat. Este tolerant la o gamă largă de tipuri de sol, dar nu se descurcă bine în solurile slab drenate. Ficus ovata este tolerant la secetă odată ce se stabilește.