Ficus Ruby: Hoitovinkit, jotka sinun on tiedettävä

Jos haluat lisätä viherkasveja kotiisi, mutta sinulla ei ole paljon tilaa, Ficus decora Ruby on loistava vaihtoehto! Sen pieni koko tekee siitä täydellisen hyllyille, pöydille ja pöytätasoille. Ja sen helppohoitoisuusvaatimusten ansiosta se on vähähoitoinen – täydellinen kiireisille ihmisille tai aloittelijoille.

ficus decora ruby pink

Ficus Ruby hoito kotona

Mitä sinun on tiedettävä Ficus Ruby -kasvisi hoitamiseksi? Tässä muutamia vinkkejä:

  • Valo: Ficus Ruby viihtyy parhaiten kirkkaassa, epäsuorassa valossa, mutta se sietää myös heikompaa valoa. Jos huomaat, että lehdet alkavat muuttua keltaisiksi tai kalpeiksi, se on merkki siitä, että se ei saa tarpeeksi valoa, ja sinun on siirrettävä se valoisampaan paikkaan.
  • Vesi: Anna mullan ylimmän kerroksen kuivua, ennen kuin kastelet Ficus Rubya. Ylikastelu on yksi tämän kasvin yleisimmistä ongelmista, joten varmista, ettet anna sille liikaa vettä!
  • Lannoitus: Ruoki Ficus Ruby -kasviasi kuukausittain kasvukauden aikana puoliksi laimennetulla tasapainoisella nestemäisellä lannoitteella. Talvikuukausina ei tarvitse lannoittaa.
  • Uppoaminen: Ficus Ruby ei pidä juurtumisesta, joten se on istutettava parin vuoden välein ruukkuun, joka on vain hieman suurempi kuin sen nykyinen ruukku. Varo vahingoittamasta juuria, kun teet tämän.

Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua pitämään Ficus Rubyn onnellisena ja terveenä!

Tapoja Ficus Ruby Propagation:

Ficus Ruby voidaan levittää useilla tavoilla. Yleisin menetelmä on emokasvista otettujen pistokkaiden juurruttaminen. Se voidaan tehdä myös ilmakerrostamalla, jolloin oksa katkaistaan osittain ja jätetään sitten, kunnes se tuottaa juuria. Lopuksi Ficus Ruby -kasvi voidaan kasvattaa jakamalla juuret jo vakiintuneesta kasvista.

Riippumatta siitä, minkä menetelmän valitset, on tärkeää huolehtia Ficus Ruby -kasvista lisääntymisprosessin aikana. Pidä multa kosteana, mutta älä vedellä, sillä se voi aiheuttaa juurimätää. Tarjoa runsaasti valoisaa epäsuoraa valoa ja vältä voimakkaita lämpötilan tai kosteuden muutoksia.

ficus ruby rubber plant

Taudit ja tuholaiset

Ruby ficus -puu on altis jauhosienille, kirvoille ja vaa’ankielille. Jos havaitset kasvissasi näitä tuholaisia, käsittele se hyönteismyrkyllisellä saippualla tai neem-öljyllä. tauteja, jotka voivat vaikuttaa tähän kasviin, ovat juurimätä ja lehtilaikku.

Yksi yleinen ongelma Ficus Rubyn kanssa on lehtien pudotus. Tämä voi johtua useista tekijöistä, kuten liian paljon tai liian vähän vettä, vedosta tai äkillisistä lämpötilan muutoksista. Jos huomaat kasvisi pudottavan lehtiä, tarkista, onko maa liian kuivaa tai onko kasvi vetoisassa paikassa. Säädä tilanteen mukaan, ja mikä tärkeintä, älä panikoi! Lehtien putoaminen on normaalia, ja kasvi toipuu todennäköisesti nopeasti.