Ficus Menabeensis: En detaljerad översikt

Ficus Menabeensis är ett tropiskt träd som finns i Madagaskars regnskog. Det har vackra, mörkgröna blad och kan bli upp till 30 meter högt! Trädet är en viktig del av den madagaskiska kulturen och har många användningsområden, både medicinskt och kulinariskt. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera allt du behöver veta om Ficus Menabeensis: dess allmänna information, botaniska referenser, utbredning, livsmiljö, odlingsdetaljer, ätliga användningsområden och mycket mer!

Specifika uppgifter om växten

Ursprung: Ficus Menabeensis är en art av fikonträd som är inhemsk på ön Madagaskar.

Klassificering: Växten tillhör familjen Moraceae och mer specifikt undersläktet Urostigma.

Botaniska referenser: Det specifika epitetet, metagenesis, hänvisar till Menabe-regionen på Madagaskar där trädet finns.

Utbredningsområde: Ficus Menabeensis är endemisk på ön Madagaskar.

Höjd: Trädet kan bli upp till 30 meter högt.

Habitat: Trädet växer i fuktiga, vintergröna skogar på höjder från havsnivå till 2 300 meter.

Detaljer om odling: Trädet är inte frosttolerant och kräver en temperatur på minst 18 °C.

Blad: Bladen på Ficus Menabeensis är stora, enkla och alternerande. De är mörkgröna i färgen och har en blank yta. Bladkanterna är hela.

Blommor: Blommorna hos Ficus Menabeensis är små och sitter på korta stjälkar. De är vita eller gulvita i färgen och har både manliga och kvinnliga könsorgan.

Frukt: Frukten hos Ficus Menabeensis är en liten, köttig stenfrukt. Den är mörkröd eller svart till färgen och innehåller ett enda frö.

Användning som livsmedel: Frukterna av Ficus Menabeensis är ätbara råa eller kokta. De kan användas som en källa till mat för människor eller djur.

Bladen från Ficus Menabeensis kan användas som foder för boskap.

Andra användningsområden: Träet från Ficus Menabeensis kan användas för att bygga möbler och andra träföremål.